Publicat pe Lasă un comentariu

Ce sunt alimentele bio (ecologice)?

Alimente Bio

Alimentele bio sunt cele care sunt cultivate in mod natural, evitand toate tipurile de pesticide sau ingrasaminte. Studiile stiintifice au aratat ca alimentele organice au cu 50% mai multi antioxidanti decat produsele similare dar care nu au fost cultivate bio.

Consumul de produse ecologice a dezvoltat o crestere exponentiala in urma cu doua decenii. Cererea a crescut mai mult decat oferta. Lumea devine din ce in ce mai constienta de beneficiile alimentelor bio, si incepe sa isi indrepte atentia spre hrana bio, pe care o considera “premium”.

Alimentele bio au o multime de beneficii, iar in randurile care urmeaza aveti posibilitatea de a descoperi pe scurt cateva dintre acestea. Cititi pana la final pentru a afla de ce este indicat sa includeti aceste produse in dieta dvs.

1. Sanatate generala mai buna

Deoarece alimentele bio nu sunt produse sau prelucrate prin utilizarea de pesticide chimice sau ingrasaminte chimice, acesta nu contine niciun element de substante chimice toxice, si nu pot sa afecteze sanatatea umana in moduri daunatoare.

Utilizarea tehnicilor naturale, cum ar fi gunoiul de grajd verde pentru a fertiliza terenurile si rotatia culturilor in combaterea daunatorilor si a bolilor functioneaza absolut bine in producerea de produse alimentare mai sigure, mai sanatoase.

In plus, produsele alimentare sanatoase inseamna pur si simplu oameni sanatosi si o hranire mai buna pentru o viata mai buna atat pentru oameni, cat si pentru animale.

2. Continut de antioxidanti

Efectele pozitive ale antioxidantilor asupra sanatatii generale au fost stabilite intr-o serie de studii stiintifice, in special in cele derivate din alimente organice. Acest lucru se datoreaza faptului ca alimentele organice nu contin substante chimice straine, care in mod normal reactioneaza cu vitamine, compusi organici si minerale, reducand astfel impactul esential pozitiv al antioxidantilor in produsele alimentare.

Ultimele studii propun ca consumul de alimente ecologice poate contribui la aportul mai mare de antioxidanti avantajosi din punct de vedere nutritional si la expunerea limitata la metale grele. Impacturile pozitive ale antioxidantilor obtinuti din alimentele organice includ prevenirea bolilor de inima, cancerului, problemelor de vedere, imbatranirii premature si defectiunilor cognitive.

3. Gust mai bun

In afara de nutritie, structurile minerale si de zahar din alimentele ecologice sunt gustoase, deoarece culturilor li se acorda mai mult timp pentru a se dezvolta si a se maturiza.

Utilizarea tehnicilor de productie agricola naturala si ecologica se dovedeste a fi motivul unui gust mai bun in produsele alimentare ecologice.

Se raporteaza in mod obisnuit ca gustul legumelor si fructelor organice este de calitate superioara in comparatie cu al fructelor si legumelor cultivate conventional.

4. Consumul de produse alimentare foarte nutritive

Produsele alimentare organice cum ar fi carnea organica, laptele organic, pestele organic si pasarile de curte organice au un continut nutritiv foarte ridicat, deoarece nu contin ingrediente modificate precum produsele alimentare si agricole conventionale.

Un alt factor care le face extrem de hranitoare este faptul ca li se ofera timp sa se dezvolte si li se ofera cele mai bune conditii naturale de crestere.

Continutul de vitamine si minerale al produselor alimentare ecologice este intotdeauna ridicat, deoarece viata si sanatatea solului ofera cel mai potrivit mecanism pentru ca culturile sa acceseze nutrientii solului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.